Biografie

 

De Belgische zangeres Louisia zingt al bijna haar hele leven met als grote passie de liefde voor het levenslied.

Met Nederlandse allures, brengt zij voor jullie Nederlandstalige liedjes, vooral van de Nederlandse schlagerzangeres Charlene, maar eveneens van Mieke, Corry Konings, Laura Lynn, Ann Christy, Renate, enz……

Louisia is geboren in de provincie Antwerpen, te Mechelen op 20/01/1958, zij heeft een 6-tal jaar muziekopleiding gevolgd in de muziekacademie te Grimbergen en met optie instrument klarinet, en ze heeft ook een 4-tal jaar in twee koren gezongen in de basiliek van Grimbergen . Haar 3 hobby ’s zijn zingen, zingen en nog eens zingen.
In 2010 bracht de in Mechelen geboren zangeres al een album op de markt met 12 Nederlandstalige nummers. Onlangs lanceerde ze haar nieuwe single waarop naast "De lange weg naar 't paradijs" ook "Rozen zonder doornen" en "Ik sterf niet nog een keer" staan.

  

Een tijd geleden benaderde ze producer en tekstschrijver André Kooiman uit Raamsdonksveer (NL) die al eerder hits schreef en produceerde voor grote Belgische artiesten zoals Bobby Prins en Danny Fabri, en vroeg hem een gloednieuw arrangement te maken van één van haar favoriete nummers die ze jaren terug op haar album uitbracht! “Het resultaat is echt helemaal geweldig” glundert een tevreden Louisia! Zo leuk dat ze besloten heeft om het nummer, dat nu een stevige schlagerproductie is geworden, als single uit te brengen met als titel; “Uitgerekend jij”.


Qua karakter kun je Louisia omschrijven als een lieve en zachtaardige dame, waar toch heel veel energie in zit en die zeer gemotiveerd is en met een enorm doorzettingsvermogen : haar sterrenbeeld is dan uiteraard ook steenbok

Haar muzikale voorkeur gaat naar Nederlandstalige liedjes, al van in haar jeugd... Toen was dat Willy Sommers en Mieke. Nu eveneens Laura Lynn, Ann Christy, en uiteraard de Hollandse schlagerzangeres Charlène, dus haar droom is nu dat ze nog eens op het podium zal staan samen met haar idool.

Louisia : "Ik zei het al eerder ik droom al van kinds af aan om te zingen zoals ik nu bezig ben. Mijn droom wordt stilaan werkelijkheid. De volgende stap zal zijn een eigen single uit te brengen en uiteraard eens met onze Charlené op het podium staan .
Wanneer ik zelf op het podium sta en heb het onlangs meegemaakt in Berlaar-Heikant op de kermis in een reuze tent en als ik zie hoe de mensen dan met me mee beginnen te zingen en als ik zie hoe ik mensen daarmee krijg, dan maakt me dat zeer gelukkig hoor !!!!!